Fluvius start volgende fase nutswerken op Ninoofsesteenweg

    13 november 2019

    HERNE – Fluvius start woensdag 13 november met de volgende fase in de aanleg van de glasvezelkabel op de Ninoofsesteenweg. Afhankelijk van de weersomstandigheden eindigen de werken op 20 december 2019. Deze nutswerken veroorzaken hinder op de weg.

    Door de omvang van de werfzone is het in deze fase onmogelijk om het verkeer in beide richtingen veilig toe te laten. De werkzaamheden brengen daarom de volgende verkeershinder met zich mee.

    • Tijdelijk éénrichtingsverkeer op de Ninoofsesteenweg tussen de Kapellestraat en de Scheibeekstraat. De toegelaten rijrichting loopt van Edingen naar Vollezele.
    • Voor het verkeer van Ninove richting Edingen is de volgende omleiding voorzien:
      – het verkeer van -3.5 ton via de Repingestraat (N272), centrum Tollembeek, Hernestraat, Scherpstraat, Stationsstraat (N269);
      – het verkeer van +3.5 ton via de Langestraat (N272), Steenweg Asse (N285) en de Van Cauwenberghelaan-Lindestraat.
    • Voor de fietsers zijn wegomleggingen voorzien via de zijstraten van de Ninoofsesteenweg. Ze kunnen opteren om af te stappen en gebruik te maken van het voetpad om omrijdtijden te vermijden.
    • Reizigers van De Lijn ondervinden minimale hinder:
      – geen bediening van de halte Bloemendael richting Geraardsbergen, er is een tijdelijke halte voorzien ter hoogte van de Scheibeekstraat;
      – de halte Bloemendael richting Leerbeek blijft behouden;
      – zie https://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn/3/161/3/161_Leerbeek_-_Geraardsbergen#omleidingen of de storingsfiches aan de getroffen haltes.
    • Er geldt een parkeerverbod langs beide richtingen tussen de huisnummers 1 en 19.
    • Woningen, Bpost en de handelaars (Electro Service Timmermans, De Welvaart, Fietsen Roossens, Castel & Choconelly) blijven bereikbaar. Bezoekers kunnen vlakbij parkeren op de parking op het Centrum.

    Het gemeentebestuur hoopt op uw begrip en excuseert zich voor de eventuele ongemakken tijdens deze werken.

    Info: dienst mobiliteit: Tim Noldus, 02-397 11 76, tim.noldus@herne.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons