Forza Ninove wil parkeerverbod voor vrachtwagens langs N8/Brusselsesteenweg

  23 februari 2023

  MEERBEKE – Een parkeerverbod langs de N8/Brusselsesteenweg en een parkeerterrein voor vrachtwagens zou volgens Forza Ninove de overlast voor omwonenden serieus beperken.

  De partij zegt reeds lang vragende partij te zijn voor een parkeerterrein voor vrachtwagens waarmee de bestuurders na het werk naar huis moeten rijden. Dit zou de overlast in vele straten serieus beperken.

  “Wij vinden het echter niet kunnen, dat reeds geruime tijd ettelijke vrachtwagens zich parkeren langsheen de Brusselsesteenweg. Deze zijn naar verluidt afkomstig van een grote transportfirma uit het Brusselse. Die vrachtwagens staan zelfs geparkeerd aan de uitrit van handelszaken, waardoor men bij het verlaten ervan geen enkel zicht heeft op het aankomende verkeer. Dat leidt tot uiterst gevaarlijke situaties.”

  Geen nachtrust

  Vele bewoners van de Brusselsesteenweg kunnen vanaf 3 à 4 uur ’s nachts een deugddoende nachtrust vergeten wanneer de chauffeurs hun voertuigen laten warmdraaien voor hun vertrek.

  “Het kan niet de bedoeling zijn, dat grote firma’s de openbare weg gebruiken als collectieve staanplaats. Vooral de bewoners van de Brusselsesteenweg lijden momenteel erg onder deze overlast. Forza Ninove zal dan ook vragen om een parkeerverbod in te voeren op de Brusselsesteenweg, net zoals dat in de naburige gemeente Roosdaal is gebeurd.”

  Parking

  “Een stad of gemeente kan inderdaad een parkeerverbod voor vrachtwagens langs een gewestweg instellen”, bevestigde ons schepen voor parkeerbeleid Alain Tries (Open Vld). “Er is inderdaad heel wat parkeeroverlast door vrachtwagens. Vele behoren tot beginnende bedrijven, die geen parkeerruimte hebben. Ze leasen een aantal trekkers en laten de chauffeurs daarmee naar huis rijden. Dat is een probleem in heel Ninove.”

  De intergemeentelijke organisatie Solva maakt momenteel een studie naar een geschikte plek als parkeerterrein voor vrachtwagens en trekkers.

  “Maar dat ziet er momenteel niet goed uit omwille van de ruimte en de bestemming van dergelijke terreinen. Langs de Tabakslaan is weliswaar heel wat plaats, maar die grond is eigendom van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat daartoe vooralsnog niet bereid is. “

  Verbod

  Een parkeerverbond zoals in Roosdaal is mogelijk.

  “Maar onze verkeersexpert is daarvoor niet te vinden omdat we daarmee het probleem alleen maar verschuiven. We zoeken dus eerder naar een duurzame oplossing.. Omwille van de overlast, maar ook omdat het niet correct is ten aanzien van transporteurs zoals bijvoorbeeld Remitrans. Die firma’s doen wel ernstige inspanningen en investeren in eigen parkings. Als we dus geen oplossing vinden, zullen we denk ik wel moeten overgaan tot een parkeerverbod zoals in Roosdaal.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons