Gebruik van alcohol en drugs in het verkeer bij meer dan de helft van de overtredingingen

    14 januari 2019

    NINOVE – De lokale politie hield een verkeersactie, als onderdeel van de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol’. Bij 107 controles stelden de agenten 15 overtredingen vast, waarvan 8 voor het gebruik van alcohol en andere drugs in het verkeer.

    De lokale politie voerde de controles uit in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari, tussen 20.30 uur en 05.00 uur. Zij werkte daarvoor samen met enkele aspirant-inspecteurs van de politiescholen.

    De controles gebeurden in Outer, Nederhasselt en Meerbeke. 8 overtredingen hadden te maken met het gebruik van alcohol en andere drugs in het verkeer.

    De andere overtredingen betroffen de inschrijving, het verzekeringsbewijs en de gordelplicht.

    Gemeente – straat Control. Overtred. %
    Outer – Kerkstraat 30 4 13,3
    Nederhasselt – Geraardsbergsestwg 39 3 7,7
    Meerbeke – Halsestwg 38 8 21,1
    Totaal 107 15 14,0

     

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons