Gedeeltelijke vernieuwing wegdek Aalstsesteenweg

    25 augustus 2022

    SCHENDELBEKE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf maandag 29 augustus onderhoudswerken uit op de Aalstesesteenweg (N460) in de Geraardsbergse deelgemeente.

    Voor de veiligheid gaat de weg volledig dicht tijdens de werken en geldt een wegomlegging. De werken zullen ruim twee maanden in beslag nemen.

    Nieuw wegdek

    Voor een beter wegcomfort zal de aannemer het betonnen wegdek van de Aalstsesteenweg in Schendelbeke over een afstand van ruim 1 km grondig vernieuwen. Vanaf de rotonde Moenebroek tot aan huisnummer 119 komt een asfaltverharding.

    Ook het dubbelrichtingsfietspad krijgt een asfaltlaag en wordt waar mogelijk verbreed.

    De aannemer zal ook een nieuw verkeerseiland aanleggen aan het kruispunt met de Varingstraat en de Heirweg/Kulvestraat. Die moet de aansluiting met de Aalstsesteenweg (N460) veiliger en overzichtelijker maken.

    Wegomlegging

    Deze grondige heraanleg zal duren tot eind oktober 2022. Asfaltwerken zijn sterk weersafhankelijk en de planning kan nog wijzigen.

    De Aalstsesteenweg (N460) zal volledig zijn afgesloten voor alle verkeer gedurende de hele periode van de werken.

    Alle verkeer rijdt in de beide richtingen om via de Gentsesteenweg (N42) en de Brakelsesteenweg (N8). Het lokaal verkeer rijdt in de beide richtingen om via de Moenebroekstraat en Bildeken. In de beide straten geldt een tonnagebeperking van 7,5 ton.

    De omleiding voor de fietsers loopt via Gijsdauwe, de Vloerzegemstraat, de Vuilstraat en de Moorhofstraat/Moenebroekstraat.

    Info: AWV werken Geraardsbergen.

    MLI

     

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons