Geen gordel om en onder invloed van illegale drugs

    05 mei 2022

    NINOVE – De verkeerseenheid van de lokale politie controleerde dinsdagvoormiddag 03 mei voertuigen op een correcte lading en ladingzekering. Een chauffeur moest zijn rijbewijs inleveren.

    De actie had plaats op de Koning Boudewijnlaan, tussen 07 uur en 12 uur door 3 controlerende agenten en een motard voor de onderschepping.

    Ze controleerden 10 voertuigen en stelden 5 overtredingen vast.

    Vaststellingen

    Vrij vroeg in de actie zetten de agenten een voertuig aan de kant, dat was overladen. Met 9,7 % overlading liep de bestuurder een boete op van € 400. Hij moest het teveel overladen op een ander voertuig.

    Een bestuurder is beboet omwille van een probleem met de inschrijving van de aanhangwagen.

    Bij een vrachtwagen bleek de lading niet correct vastgelegd. De bestuurder kreeg hiervoor een boete van € 75.

    Een andere bestuurder moest aan de kant omdat hij geen veiligheidsgordel droeg. Tijdens de daaropvolgende controle bleek hij geen vrijstelling te hebben van gordeldracht. Hij was bovendien onder invloed van illegale drugs. Voor de beide inbreuken is een proces-verbaal opgesteld. De chauffeur moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons