Geen vergunning voor parking vrachtwagens op Fabelta-terreinen

    12 maart 2021

    NINOVE – Het stadsbestuur heeft een vergunning geweigerd voor het stallen van 50 vrachtwagens op de terreinen van het voormalige Fabelta. Schepen van Omgeving Katie Coppens (Samen): “De aanvraag was niet in overeenstemming met de draagkracht van de omgeving. Vooral de impact op de verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruikers in ons centrum was te groot.”

    De internationale transportfirma Remitrans, op het industrieterrein Pamelstraat-Oost, kampt met plaatsgebrek. En dus wou het bedrijf een stalplaats voor maximaal 50 vrachtwagens inrichten op de stedenbouwkundig vergunde parking van de voormalige Fabelta-site aan de Désiré Debodtkaai. Het diende op 11 december 2020 een aanvraag in bij het Ninoofse stadsbestuur. De bezwaartermijn liep tot 09 januari 2021.

    Bezwaren

    Het stadsbestuur ontving een 70-tal bezwaarschriften tegen het project van burgers, die hun bezorgdheid kenbaar maakten. Die focusten vooral op de risico’s voor de vele fietsers, die met de vrachtwagens zouden worden geconfronteerd. Die visie treedt het stadsbestuur bij.

    Nogmaals schepen Coppens: “Een vergunning zou dagelijks 100 vrachtwagenbewegingen door het centrum sturen. De schoolgaande jeugd, de pendelaars en de vele recreatieve fietsers langs de Dender gebruiken dit traject heel intensief. Dat zou een onaanvaardbaar risico vormen voor de zwakke weggebruikers.”

    Onverantwoord

    Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) sluit zich daarbij aan. “Om de paar weken lees je wel over een zwaar ongeval, waarbij een vrachtwagen een fietser grijpt, vaak met ernstige gevolgen. In Aalst viel vorig jaar nog een slachtoffer te betreuren ter hoogte van een bedrijf, dat al tientallen jaren in de stad is gevestigd. In de huidige omstandigheden nog een dergelijke activiteit toelaten, kan je niet verantwoorden.”

    Tegen de beslissing van het stadsbestuur is beroep mogelijk.

    Info: Remitrans beslissing CBS Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons