Gemiddeld 26 snelheidsovertredingen per uur

    18 augustus 2022

    NINOVE – De onbemande camera op de Elisabethlaan flitste van zaterdagnamiddag 13 tot zondagmiddag 14 augustus 537 snelheidsovertreders op een totaal van 12.650 gecontroleerde voertuigen.

    De vaste camera staat opgesteld op de Elisabethlaan, ter hoogte van de Oude Eichembaan. De controle gebeurde van zaterdag 13 augustus 14 uur tot zondag 14 augustus 11.15 uur.

    537 overtreders op een totaal van 12.650 gecontroleerde voertuigen komt neer op 4,25 % snelheidsovertredingen of gemiddeld 26 per uur. Ter vergelijking: het gemiddelde percentage aan snelheidsovertredingen, over het hele grondgebied gemeten met bemande camera’s, bedroeg in juli 13,27 %.

    Analyse

    Uit de cijfers blijkt het overgrote deel van de overtreders zich te situeren onder de 65 km/uur.

    De hoogste gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur, binnen de bebouwde kom. Deze bestuurder mag zich aan een intrekking van het rijbewijs verwachten en zal zich ook moeten verantwoorden voor de rechtbank.

    Alle andere overtreders krijgen eerstdaags een proces-verbaal in de bus krijgen. Het bedrag van hun boete is afhankelijk van de gemeten snelheid.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons