Gewijzigde voorrangsregeling Fernand Tavernestraat-Weggevoerdestraat

    17 april 2024

    NINOVE – Een tijdelijk stopbord is ingevoerd op het kruispunt van de Fernand Tavernestraat met de Weggevoerdestraat om verkeersopstoppingen te voorkomen. Al lijkt niet iedereen dat bord op te merken.

    Tijdens de wegenwerken op de Aalstersesteenweg in de omgeving van het kruispunt Den Doorn is enkelrichtingsverkeer van kracht. Daardoor moet het verkeer een wegomlegging volgen via de ring.

    Veel chauffeurs rijden echter via de Fernand Tavernestraat en de Weggevoerdestraat naar de Albertlaan. Dat sluikverkeer veroorzaakt verkeersopstoppingen op het kruispunt aan de spooroverweg. Het verkeer had vanaf de Fernand Tavernestraat immers voorrang op dat vanuit het centrum en vanaf het station.

    Stoppen

    Daarom is de verkeerssituatie aangepast. Het verkeer vanaf het centrum richting Albertlaan heeft voorrang op het verkeer vanaf de Fernand Tavernestraat; daar staat nu een stopbord.

    Blijkbaar is die wijziging niet duidelijk genoeg gecommuniceerd, want veel automobilisten merken het stopbord blijkbaar niet op en nemen nog altijd hun voorrang. Dat leidt tot gevaarlijke situaties.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons