Graag traag in Pollare Dorp

    25 augustus 2022

    POLLARE – De buurtbewoners ontwierpen plakkaten opdat de passerende chauffeurs zouden rekening houden met de snelheidsbeperking van 30 km/uur.

    Het was buurvrouw Rita, die het initiatief nam om deze plakkaten te maken.

    “De meesten rijden iets sneller en de kindjes vinden ook, dat het genoeg is”, aldus een andere buurvrouw Angelique. “Het is gevaarlijk om over te steken, ze komen snel achter de bocht tevoorschijn. Het mag toch wel iets trager.”

    Op de zelf gemaakte borden ‘30’ hebben de kinderen letterlijk hun handtekening gezet.

    Liesbeth en Dorien vinden het alvast een super initiatief. “De kleintjes hebben prentjes gekleurd om aan de deuren te hangen. Samen met de grote borden hopen wij, dat dit een beetje impact zal hebben op de bestuurders, die nog altijd hun gaspedaal weten staan.”

    Sensibiliseren

    De buurt hoopt dus met die actie de chauffeurs te sensibiliseren.

    “Het is maar een klein stuk van de dorpskom, waar die 30 km-beperking geldt”, weet Marc. “Maar we hebben totaal geen verschil gemerkt met de voorgaande regeling van 50 km per uur. De oplossing? Zeker sensibiliseren, misschien al eens een sporadische controle, ook in de 50-zone, want hier halen ze soms wel gevaarlijke snelheden. We zitten immers met een relatief jonge bevolking in de straat, heel veel kleine kinderen.”

    Het zou leuk zijn, dat alle automobilisten als ze de borden zien (de echte en de plakkaten), weten dat ze trager moeten rijden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons