Grootschalige wegenwerken Brakelsesteenweg zijn gestart

    11 oktober 2021

    OUTER – De aangekondigde wegenwerken aan de Brakelsesteenweg (N8) zijn maandagmorgen 11 oktober van start gegaan.

    De wegenbouwfirma Willemen uit Drongen zal de werken uitvoeren. Ze beheersen als toonaangevend wegenbouwer alle aspecten van de wegenbouw. Niet alleen de uitvoerende werken, ook alle ondersteunende diensten hebben ze in eigen beheer: laboratoria, studiediensten, onderhoudsdiensten, landmeters en signalisatie.

    Signalisatie

    Hiermee is duidelijk een meer geschikte firma voor deze grootschalige werken aangesteld, anders dan deze tijdens de voorbereidende werken. Op die firma kwam veel kritiek, onder meer op de zeer gebrekkige signalisatie.

    De signalisatie is ditmaal duidelijk aanwezig. De omleidingswegen voor zwaar vervoer, zijn in de zeer ruime omgeving aangekondigd met grote borden. Dit is bijvoorbeeld het geval vanaf de afrit van de E40 in Aalst, vanaf de richting Brakel en Geraardsbergen en aan de industriezone van Ninove.

    De firma gaat van start met de rioleringswerken vanaf het kruispunt met de Aardeweg. Hiervoor worden het asfalt en beton opgebroken, waarna de rioleringsbuizen de grond in kunnen.

    Toezicht

    De politie is de eerste dag zichtbaar aanwezig op de omleidingswegen. De werken en de bijhorende wegomleggingen vragen om een geïntegreerde aanpak van de lokale politie, de dienst mobiliteit Ninove en het Agentschap Wegen en Verkeer.

    De politie zal samen met deze dienst mobiliteit wekelijks overleggen om knelpunten te bespreken en aan te pakken.

    Eerste vaststellingen

    Vaststelling op eerste dag is dat ondanks de duidelijke signalisatie, veel vrachtwagens het tonnageverbod negeren; ze rijden door de dorpskernen van Appelterre en Eichem.

    Het verkeer richting Brakel negeert dan weer massaal de uitgetekende omleiding via Outer en Nederhasselt en rijdt via de Aardeweg en de Eichemstraat. Daardoor is het in deze straten in beide richtingen enorm druk. Hier kan extra signalisatie t.h.v. de Bovenhoekstraat mogelijk soelaas bieden.

    Politiecontrole op de naleving zal dan ook nodig zijn.

    Info: werken Brakelsesteenweg.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons