• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Grootschalige werken Brakelsesteenweg van start gegaan

  05 januari 2021

  OUTER – De eerste fase van de werken op de Brakelsesteenweg/N8, in functie van het toekomstige winkelcentrum, is van start gegaan. Sinds dinsdagmorgen 5 januari is eenrichtingsverkeer ingesteld langsheen de werfzone.

  In de eerste fase, die loopt tot 15 maart, worden voorbereidende werken uitgevoerd.

  Om de twee keerpunten aan te leggen, moet de Brakelsesteenweg een stuk verbreden. Daarom zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het terrein op die plaatsen laten ophogen en verbreden. Ook worden twee onteigende woningen gesloopt.

  Momenteel graaft de aannemer Norré-Behaegel de bermen af tussen de Ziekenhuisstraat en feestzalen De Vos.
  De werken gebeuren gelijktijdig langs beide zijden van de gewestweg.

  Omleiding

  Tijdens deze fase blijft het verkeer uit Ninove richting Brakel mogelijk. Het verkeer van Geraardsbergen-Brakel richting Ninove wordt lokaal omgeleid, via de dorpskernen van Appelterre en Eichem.
  Voor zwaar verkeer (+ 3,5 ton) geldt een wegomlegging via de gewestwegen in de ruime omgeving.

  Maar verschillende vrachtwagens negeren het tonnageverbod en rijden door de smalle straten van Appelterre en Eichem, wat verkeersonveilige situaties veroorzaakt.

  Info: Wegenwerken Ninove.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons