Grote spoorvernieuwingswerken in Denderleeuw

    27 juli 2020

    REGIO – Spoorwegbeheerder Infrabel voert van 1 tot en met 23 augustus grote vernieuwingswerken uit aan wissels, sporen, dwarsliggers, bovenleiding en de seininrichting in Denderleeuw. Het treinverkeer op de spoorlijnen 50 C en 50 richting Brussel zal daardoor beperkt zijn.

    De huidige spoorinfrastructuur in het belangrijk spoorknooppunt van Denderleeuw heeft het einde van haar levensduur bereikt. Op minder dan 1 maand vernieuwt Infrabel onafgebroken meer dan 10.000 dwarsliggers, 9.400 m bovenleiding, 17.500 ton ballast en 14 wissels.

    Dankzij deze investering van meer dan € 9 miljoen kan de snelheid op de spoorlijn 50 C richting Brussel worden verhoogd naar 90 km/u.

    Daarnaast pakt Infrabel ook de waterdichting van twee spoorbruggen aan (Kiekenborrestraat en Guido Gezellestraat). In een zone van 5 km tussen het station Denderleeuw en de vertakking Sint-Katherina-Lombeek vervangt de spoorwegbeheerder bovendien de dwarsliggers.

    Hinder

    Infrabel kiest ervoor om tijdens de zomermaand augustus op iets minder dan een maand tijd zo veel mogelijk werken in te plannen. Dat laat toe om efficiënter en sneller te werken.

    Voor de reizigers zal er ook minder hinder zijn. De werken gebeuren continu van zaterdag 1 tot en met zondag 23 augustus.

    Tijdens deze periode zal er op sommige momenten lawaaihinder zijn, overdag en ’s nachts. Het is de bedoeling om waar mogelijk de hinder tot een absoluut minimum te beperken.

    Deze werken zullen in oktober volledig zijn afgerond.

    Alternatieve dienstregeling

    Vanaf 1 augustus tot en met 23 augustus is het treinverkeer van en naar Denderleeuw aangepast. Het gaat om de verbindingen tussen Denderleeuw en Brussel, Kortrijk, Aalst en Gent.

    Tijdens het weekend kunnen om veiligheidsredenen geen treinen rijden tussen Denderleeuw en Liedekerke. De NMBS voorziet in die periode elk weekend een vervangende busdienst en een aangepaste dienstregeling.

    Gedurende de week blijft treinverkeer mogelijk, maar met een aangepast treinaanbod. De NMBS raadt haar reizigers aan hun reis goed voor te bereiden en vooraf de routeplanner te raadplegen. Daarop is de aangepaste treindienst reeds te zien.

    Voor meer informatie over de aangepaste treindienst kunnen reizigers ook terecht op de website van de NMBS of bij het stations- en treinpersoneel.

    Info: aangepast treinaanbod.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons