Groteweg (N42) afgesloten voor asfalteringswerken

  01 augustus 2022

  GERAARDSBERGEN – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag 8 augustus met de vernieuwing van het wegdek op de Groteweg (N42) in Overboelare. De aannemer werkt in verschillende fasen; de werken zullen twee weken duren.

  Het wegdek van de Groteweg (N42) krijgt over een afstand van anderhalve kilometer een nieuwe asfaltlaag. De betonnen fietspaden langs de beide zijden van de weg worden overlaagd in asfalt.

  Verkeer

  • Tussen de AVEVE en het kruispunt met de Donkerstraat zal de Groteweg (N42) volledig zijn afgesloten voor alle verkeer.
  • Het gemotoriseerd verkeer rijdt in de beide richtingen om via de Donkerstraat, de Pastorijstraat, de Watermolenstraat en de Oudenaardestraat (N493).
  • Voor het zwaar vervoer (+7,5 ton) geldt een wegomlegging naar Brakel en vanaf daar via de N8 naar Oudenaarde en de N60 naar Ronse.
  • Fietsers volgen de omleiding via de Donkerstraat, de Pastorijstraat, de Kanakkendries, de Zarlardingestraat en de Hogeweg.
  • Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.

  Weersafhankelijk

  De werken zijn normaal gesproken klaar eind augustus.

  Asfalteringswerken zijn evenwel sterk afhankelijk van het weer. De voorgestelde planning kan dus wijzigen onder invloed van de weersomstandigheden.

  Info: AWV Groteweg Geraardsbergen.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons