• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Helft gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs op een of andere manier in de fout

  21 december 2020

  NINOVE – De lokale politie controleerde donderdagvoormiddag 17 december het zwaar vervoer. Bij 5 van de 10 gecontroleerde stelde zij overtredingen vast.

  De verkeersactie had plaats op de Koning Boudewijnlaan tussen 8 uur en 12 uur. De politie zette 10 voertuigen aan de kant en stelde 5 processen-verbaal op.

  De medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer wogen diverse vrachtwagens.

  Vaststellingen

  • 1 bestuurder beging een inbreuk op de rij- en rusttijden. Hij kreeg hiervoor een onmiddellijke inning van € 1.430.
  • 1 vrachtwagen voldeed niet aan de technische eisen. De chauffeur kreeg een onmiddellijke inning van € 350.
  • 1 chauffeur reed onder invloed van illegale drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Zijn vrachtwagen moest hij ter plekke achterlaten.
  • 1 bestuurder had een rijbewijs, dat niet was geschikt voor het type voertuig dat hij bestuurde. Hij mocht evenmin verder rijden. Er is een proces-verbaal opgesteld.
  • 1 lading van een aanhangwagen was totaal niet gefixeerd. De chauffeur kreeg een boete van € 116.

  Alle gecontroleerde bestuurders zijn ook onderworpen aan een ademtest. Alle resultaten waren negatief, wat positief is.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons