Heraanleg fietsoversteekplaats Albertlaan uitgesteld wegens werken Brusselsesteenweg

    22 oktober 2022

    NINOVE – Op verzoek van de stad zijn de aanpassingswerken aan de fietsoversteekplaats op de Albertlaan niet opgestart. Het samenvallen met werken op de Brusselsesteenweg zou een te grote verkeersoverlast veroorzaken.

    Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) had de werken op de Albertlaan gepland in de week van 17 tot 25 oktober. Tijdelijke verkeerslichten zouden het verkeer beurtelings laten passeren.

    Maar op verzoek van de stad is de aannemer niet begonnen. De reden: de aanleg van nutsleidingen op de Brusselsesteenweg tussen het buurthuis Berdam en het kruispunt Tramstatie. Deze zouden zijn gestart op 6 oktober en 24 dagen duren, maar zijn nog niet echt begonnen.

    Brusselsesteenweg

    “Daarom hebben wij de vergunning voor de Albertlaan geweigerd”, zegt ons schepen voor Openbare Werken Wouter Vande Winkel (Samen). “De kant van de Brusselsesteenweg is voor de doorstroming al een zwart punt op onze ring. We vonden het risico te groot om tegelijk een stremming te hebben op de Albertlaan, waar tijdelijke verkeerslichten zouden staan. Die impact zou groter zijn, dan de werken op de Brusselsesteenweg. Het is vooral de combinatie van de twee, die we wilden vermijden”.

    Oude leidingen

    Wanneer de heraanleg van de fietsoversteekplaats dan wel gebeurt, is nog niet zeker.

    “Dinsdag 25 oktober hebben we een overleg met het AWV en de nutsmaatschappij Fluvius, die de werken aan de Brusselsesteenweg uitvoert. De situatie is daar niet evident, waardoor de werken niet zijn kunnen starten. Op een heel beperkte breedte van minder dan anderhalve meter moeten ze al die leidingen steken. De miserie is echter, dat het daar al vol leidingen zit, ook oude maar niet verwijderde. Ze hadden drie proefsleuven getrokken om de loop van de leidingen na te gaan en op basis daarvan de werkzaamheden te plannen.”

    Op een groot gedeelte maken die leidingen echter een knik, wat niet was te voorzien.

    “Hoe men dat daar in de jaren ’60 of ’70 of ’80 heeft gedaan, weet niemand. Op dit moment is dat gelukkig niet meer mogelijk, wordt alles planmatig vastgelegd en kan je het digitaal consulteren. Maar om daar nu iets te doen, dat is een ramp. Dinsdag hakken we de knoop door: doen we verder of niet met die werken op de Brusselsesteenweg. Afhankelijk daarvan, kunnen de werken op de Albertlaan beginnen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons