Heraanleg Halsesteenweg nog niet voor de komende jaren

    27 mei 2020

    MEERBEKE – De Halsesteenweg (N28) ligt er niet bepaald riant bij, zeker niet het gedeelte tussen de Brusselsesteenweg (kruispunt Tramstatie) en de Gemeentehuisstraat. Vooral het fietspad lijkt meer op een parcours voor mountainbikers dan voor fietsende schoolkinderen.

    Dat ‘fietspad’ is eigenlijk verworden tot een strook van kapot gereden asfalt met talloze oplapstukken en vooral ook veel grind. Daarnaast steken de afwateringsgoten schots en scheef omhoog. Ook het wegdek zelf is een lappendeken, totaal versleten.

    Toen de Ronde van Vlaanderen en nadien de Omloop Het Nieuwsblad hier nog hun aankomst hadden, kreeg het wegdek een regelmatige opknapbeurt. Nu is dat al een tijdje niet meer het geval.

    We vroegen de wegbeheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) of er plannen zijn voor de herstelling van (dit gedeelte van) de Halsesteenweg. “Deze zone zullen wij meenemen bij de heraanleg van het kruispunt Tramstatie”, aldus communicatieverantwoordelijlke Sylvie Syryn. “Dat houdt in: een volledige heraanleg van het wegdek tot op de fundering, inclusief de fietspaden. In Ninove lopen verschillende projecten en het is nu eenmaal niet mogelijk om deze alle tegelijkertijd uit te voeren. Denk maar aan de verkeershinder, die de werken met zich brengen.”

    Het project Tramstatie is dus wel degelijk in voorbereiding. “Maar we kunnen dit niet in de eerstkomende jaren uitvoeren. We bekijken wel wat op korte termijn aan tijdelijke herstellingen nodig en mogelijk.”

    Fietsrapport

    In de marge daarvan is het interessant om er even het Fietsrapport 2020 bij te halen. De Fietsersbond en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) verzamelden daarvoor in oktober 2019 de resultaten van een publieksbevraging bij 24.394 fietsers in heel Vlaanderen. Voor Ninove waren er 50 deelnemers. Niet meteen denderend, maar interessant als vergelijking met de andere cijfers.

    Bevraagde aspecten Score Maximum
    Beleving 2,1 5
    Infrastructuur 2,1 5
    Communicatie 2,1 5
    Gemiddelde score 2,1 5
    Totaalscore 42 100

    De gemiddelde score voor Vlaanderen is 60%. Ninove zit daar met 42 % beduidend onder. In de categorie van middelgrote steden en gemeenten eindigt Ninove op de voorlaatste plaats van 72 vergelijkbare steden.

    Uiteraard is het fietspadenbeleid een gedeelde verantwoordelijkheid van de verschillende wegbeheerders.

    Info: Fietsrapport 2020.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons