Heraanleg stationsparking Astridlaan gestart – Nieuwe versie

    25 januari 2023

    NINOVE – De NMBS is vanaf 23 januari gestart met de werken voor de heraanleg van de parking.

    Dit gedeelte van de parking was vroeger een goederenstation en een opslagplaats voor onder andere steenkool. Naderhand is de vrijgekomen ruimte systematisch ingenomen als officieuze parking met een voorlopige grindlaag tussen de kasseigedeeltes.

    De aangelegde en verharde parkings aan het station en langs de kant van de Fernand Tavernestraat bleken in de loop van de jaren te klein voor het groeiend aantal voertuigen van pendelaars, omwonenden en werknemers uit de onmiddellijke omgeving.

    Water

    Dat de NMBS die ruimte eindelijk aanlegt, komt dus geen dag te vroeg. Die parkeerruimte in het verlengde van de parking aan de Astridlaan is al lang een bron van ergernis omwille van de lamentabele ondergrond vol putten en bulten. Na enkele regendagen of een hoosbui heeft die plek meer weg van een visvijver, inclusief eenden.

    Volgens NMBS-woordvoerder Bart Crols legt de aannemer nu waterdoorlatende klinkers en een asfaltlaag aan. De afronding is voorzien later dit voorjaar.

    Betalend

    Dan zal ook blijken wanneer deze en de andere parkings betalend worden. De federale mobiliteitsminister Gilkinet (Ecolo) meldde al in 2019, dat de NMBS op haar parkings aan het station van Ninove betalend parkeren wil invoeren, net zoals dat voor de parking in Denderleeuw al het geval is.

    Betalend parkeren zou hier echter nog niet onmiddellijk aan de orde zijn, aldus nog Bart Crols.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons