Heraanleg Tramstatie en Brusselsesteenweg: een stand van zaken

  15 maart 2023

  MEERBEKE – Guy D’haeseleer (Vl. Belang) volgt het dossier van de heraanleg kruispunt Tramstatie en de N8 Meerbeke-Roosdaal op de voet. In februari j.l. vroeg hij aan minister Lydia Peeters (Open Vld) naar een tijdpad voor de beide dossiers.

  Hij wou ook weten hoeveel gerealiseerde innames er voor de N8 waren (eventueel via gerechtelijke weg), of het onteigeningsbudget zal volstaan en de afbraak van woningen in 2023 zal starten zoals gepland.

  Volgens de minister is het nog altijd de intentie om voor het kruispunt Tramstatie de aanbesteding te voorzien in 2024. Hiervoor zijn geen innames nodig.

  Brusselsesteenweg

  Voor de herinrichting van de Brusselsesteenweg/N8 zijn 149 innames gerealiseerd en blijft het aantal ingenomen huizen op 52. Er is al € 12.644.360 betaald voor de gerealiseerde onteigeningen. Het restbudget voor de voortuinstroken zou moeten volstaan. Voor 2023 is de aanbesteding voorzien van de sloopwerken, die effectief in 2024 kunnen gebeuren.

  Rekening houdend met het ‘minder hinder-plan’ (werken N8/Elisabethlaan + werken aan kruispunt Tramstatie) en nog een vrij hoog aantal te realiseren voortuinstroken, zullen de werken zelf niet voor 2025 kunnen worden aanbesteed.

  Oversteekplaatsen

  Niet onbelangrijk is voor D’haeseleer de oversteekplaats voor voetgangers, ter hoogte van het DATS-tankstation (kruispunt Herremansstraat). “Dat is na zonsondergang heel slecht zichtbaar. Is bij dit project extra verlichting voorzien aan deze oversteekplaats? Zijn andere oversteekplaatsen gepland op het traject en worden die eveneens verlicht?”

  Volgens de minister wordt een verlichtingsstudie opgemaakt. Samen met de lichtvisie zal blijken hoe en waar verlicht moet worden. “Gezien het snelheidsregime (70 km/uur) en de 2×2 rijstroken zijn er geen gemarkeerde voetgangersoversteekplaatsen voorzien. Fietsoversteken zijn er wel, telkens in de zone met een volwaardige middenberm, die fungeert als een rustpunt bij het oversteken ter hoogte van de Herremanstraat en ook bij de 3 keerpunten (ter hoogte van Boels, Roesbeke en Erika Garden).”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons