Herinrichting Dikke van Pamelplein start binnenkort

    11 september 2020

    ROOSDAAL – Het pleintje aan de Dender in de Kaaistraat, gekend als het Dikke van Pamelplein, is aan een opfrissing toe. Het zal na de herinrichting een kwalitatieve ontmoetingsplek zijn. De werken starten op 15 september.

    Veel fietsers en wandelaars kennen dit pleintje aan de bocht van de Dender. Daar staat een standbeeld voor Victor De Klerck, genoegzaam gekend als de Dikke van Pamel.

    Sinds 2018 willen de Dendergemeenten werk maken van de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de Dendervallei onder de naam ‘Beleefbare Dendervallei’.

    Roosdaal zal als pilootgemeente een van de eerste concrete projecten uitwerken. De noodzakelijke herinrichting van het Dikke van Pamelplein biedt daartoe meteen de mogelijkheid.

    Ontmoetingsplek

    Samen met landschapsarchitect en stedenbouwkundig ontwerper Myrna Baks, zijn een inrichtingsschets en een plan uitgewerkt. Het volledige plein krijgt een nieuwe aanblik. Er is een koppeling met het achterliggend bosje om een extra beleving langs het water te creëren.

    De speelzone blijft een belangrijk onderdeel. De inrichting ervan gebeurt ook in overleg met de buurt.  De firma Kompan nv zal duurzame speeltoestellen plaatsen uit het natuurlijke robiniahout.
    Er zijn speelmogelijkheden voorzien voor verschillende leeftijden: een schommel met 2 zitjes, een uitdagend klim- en klauterparcours, een kleine glijbaan, een spinner. Een speelboot met verrekijker voor de kleintjes is een verwijzing naar de Dender.

    Praktisch

    Het budget hiervoor bedraagt € 20.150.

    De werken starten op 15 september 2020. Ze zo’n 6 tot 8 weken in beslag nemen. Daarna volgt de groenaanleg nog in een aantal verschillende fasen.

    Het doel is alleszins om in het voorjaar 2021 deze hernieuwde ontmoetingsplek officieel te openen.

    Info: Dikke van Pamelplein plan.

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons