Herinrichting kruispunt Tramstatie ten vroegste eind 2023

    09 april 2022

    MEERBEKE – In haar antwoord op vragen hieromtrent van parlementslid Guy D’haeseleer (Vl. Belang), gaf Vlaams minister voor mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) een stand van zaken over de heraanleg van het kruispunt en de N8 tot Roosdaal.

    Guy D’haeseleer had haar op 17 september 2020 hierover vragen gesteld. Op 09 maart 2022 vroeg hij haar naar de huidige stand van zaken in dit dossier.

    N8

    Uit het antwoord blijkt, dat voor de Tramstatie (kruispunt N8-N28) de aanbestedingsprocedure is voorzien in 2023. Een uitvoering op het terrein zal ten vroegste beginnen in het najaar van 2023.

    De heraanleg van het deel van de N8 tussen het kruispunt Tramstatie en kruispunt met de Steenmeersstraat (de grens met Roosdaal) zal pas na 2024 worden uitgevoerd. Er zijn nog teveel stappen nodig: onteigeningen, vergunning, uitvoeringsdossier, voorbereidende werken…

    Onteigeningen

    Tot nu toe gebeurden 134 innames (50 woningen en 84 voortuinstroken) van de geplande 228. Daarvoor is € 12.463.993 uitgegeven van de voorziene onteigeningskrediet van € 23 miljoen. Het restbedrag zou toereikend moeten zijn voor de overblijvende onteigeningen.

    Er worden geen handelspanden onteigend, wel voortuinstroken van 10 handelszaken. Momenteel zijn geen extra dossiers gerechtelijk ingeleid.

    Een nieuwe dienstverlener is aangesteld voor het verder verloop van de opdracht: detailontwerp, rioleringsontwerp, vergunningen, uitvoeringsdocumenten, aanbesteding en uitvoering.

    Er zijn geen significante veranderingen aangebracht aan de initiële opdracht.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons