Herinrichting N8 in Roosdaal afgerond.

    28 augustus 2018

    ROOSDAAL-MEERBEKE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) meldt de beëindiging van de heraanleg van de Ninoofse steenweg. Vanaf 2023 komt het gedeelte tussen Roosdaal en het kruispunt Tramstatie aan de beurt.

    De aannemer Besix beëindigt momenteel de werken aan de Ninoofsesteenweg in Roosdaal. In een brief dankt het AWV de weggebruikers en de buurtewoners in de ruime omgeving voor het geduld dat zij tijdens de uitvoering van de werken hebben getoond.

    Het agentschap somt nog even de aangebrachte verbeteringen op.

    • Een verhoogde middenberm, die de veiligheid verhoogt en keren in het midden van de rijweg onmogelijk maakt.
    • Een ovonde tussen de Omer De Vidstlaan en de Tombergstraat om keerbewegingen mogelijk te maken.
    • Vrijliggende voet- en fietspaden aan beide kanten.
    • Een vernieuwd wegdek met dito signalisatie, verlichting en verkeerslichten.
    • Een gescheiden rioleringsstelsel voor regen- en afvalwater (investering van gemeente Roosdaal).

    Volgende fase

    Het AWV plant voor 2023 een volledige herinrichting van de N8 (Brusselsesteenweg) tussen het kruispunt ‘Tramstatie’ en het kruispunt met de Steenmeersstraat (Roosdaal).

    Er komen een middenberm, nieuwe en veilige fiets- en voetpaden, verbeterde haltes voor het openbaar vervoer, een aparte busbaan van de Herremansstraat tot het kruispunt ‘Tramstatie’, meer aandacht voor groenvoorzieningen en op drie plekken veilige keerpunten.

    Zie het ontwerp onderaan dit artikel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons