Herstellingswerken op Expresweg (N45) tot eind december

    15 november 2020
    Kruispunt N45 met Eigenstraat.

    HAALTERT – In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) starten op 16 november herstellingswerken op de Expresweg (N45) in Haaltert. Het verkeer rijdt er dan over 1 rijstrook in elke richting. Er is een snelheidsbeperking voorzien in de werfzone.

    De aannemer werkt tussen het kruispunt Eigenstraat in Haaltert en het kruispunt Hoogstraat/Iddergemsesteenweg (Pelsmacker) in Denderleeuw.

    Hij vernieuwt het wegdek op de rijrichting Ninove. Het wegdek wordt over een afstand van 1 km volledig opgebroken en heraangelegd in beton.

    Verkeersregeling

    Op de N45 zal het verkeer in beide richtingen over 1 rijvak verlopen. Alle bewegingen op de kruispunten blijven mogelijk. Je moet wel rekening houden met kortere afslagstroken.

    Het verkeer van Ninove naar Denderhoutem kan via het kruispunt met de Iddergemsesteenweg rijden.

    Van Aalst naar Denderleeuw rij je via het kruispunt met de Eigenstraat.

    De verkeerslichten zullen zijn aangepast in functie van de werken.

    De fietsers kunnen passeren langs de werfzone.

    Voor de veiligheid is een snelheidsbeperking voorzien.

    Aalstersesteenweg

    Momenteel zijn werken bezig op de N405/Aalstersesteenweg voor een aansluiting op het bedrijventerrein Doorn Noord.
    Daarvoor loopt de wegomlegging tot eind november via diezelfde N45.

    Volgens Jef Schoenmaekers (woordvoerder AWV) is hiermee rekening gehouden. “Deze werken duren tot 30 november. Maar de afsluiting is tegen 16 november wel opgeheven. We plaatsen daar tijdelijke verkeerslichten. Hierdoor moet het verkeer niet meer per se de omleiding volgen. Om eventueel bijkomend verkeer toch op te vangen, verlengen we tijdens onze werken de rechtsafslagstrook op het kruispunt Pelsmacker voor een vlottere afwikkeling.”

    Info: wegenwerken Haaltert.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons