• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ik draag mijn fietshelm voor #eigengijs

  24 september 2020

  NINOVE/DENDERLEEUW – Fietsers hebben geen beschermende carrosserie. Alleen een fietshelm kan enig soelaas brengen bij een val of een aanrijding.

  Het is die boodschap, die Joeri Van den Driessche onder de aandacht wil brengen. Als schooldirecteur van de stedelijke basisschool De Lettertuin wil hij zijn leerlingen motiveren om als fietser altijd en overal een fietshelm te dragen.

  Aan de schoolomheining liet hij een spandoek aanbrengen met een oproep in die zin, van de Facebookgroep ‘Ik draag mijn fietshelm voor #eigengijs’.

  Gijs

  “Gijs De Blander was een sportieve jongen uit Welle. Op 1 mei botste hij met zijn fiets tegen een auto. Hij overleed op 5 mei aan de gevolgen van die aanrijding. Het merkwaardige is, dat Gijs altijd een fietshelm droeg. Alleen die fatale dag was hij deze in zijn haast vergeten opzetten.”

  Zijn vrienden startten daarop met de FB-groep.

  “Zij beseffen hoe belangrijk het is om een fietshelm te dragen. Je bent dus geen ‘loser’ als je dat doet, integendeel. Bij de strapdag vorige week haakte de Katholieke Centrumschool in Denderleeuw (KCD) daarop in met als thema ‘#eigengijs’, genoemd naar hun oud-leerling. De mamma van Gijs sprak toen ook de leerlingen uit het 5de en 6de jaar toe. Zij hoopte dat haar boodschap bij die jonge gasten doordrong.”

  Elk fietsend kind, dat een helm draagt, is een stap vooruit. “Ik probeer onze leerlingen van de Ninoofse stedelijke basisscholen daarmee eveneens te motiveren. En wie weet slaan die actie en die oproep ook in ruimere kringen aan.”

  Op de FB-pagina onderaan dit artikel kom je meer te weten over de actie. Je kunt er onder andere leuke foto’s plaatsen van jezelf en anderen… met fietshelm natuurlijk.

  Info: Ik draag mijn fietshelm voor #eigengijs.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons