Infoavond nieuw parkeerregime verdaagd naar juni

  17 maart 2023

  NINOVE – De stad voert in het najaar een nieuw parkeerregime in. De infoavond daarover is verschoven van 22 maart naar een avond in juni.

  Deze infoavond is bedoeld om meer uitleg te geven over de nieuwe indeling van de parkeerzones en de tarieven, het gebruik van de scanwagen, de controles op de abonnementen, de bewonerskaarten en de kaarten voor personen met een beperking.

  Parkeerconcessie

  Schepen voor parkeerbeleid Alain Triest (Open Vld): “We raken niet tijdig rond met de nieuwe parkeerconcessie, onder andere in verband met de inzet van die scanwagen en de reglementering daarrond. We kunnen op een infoavond moeilijk zaken gaan verklaren, zonder dat de gemeenteraad de parkeerconcessie heeft goedgekeurd. Dat is de reden voor het uitstel.”

  Door de tussenkomst van Dany Goessens (Forza Ninove) op de gemeenteraad van 23 januari had financieschepen Katie Coppens (Samen) de goedkeuring van de overeenkomst met Optimal Parking Control (OPC) uitgesteld. Er stonden teveel materiële fouten in het dossier.

  “Dat is eigenlijk een geluk bij een ongeluk geweest, anders waren we met een nieuwe overeenkomst moeten komen. Ondertussen zijn heel wat meer technische details uitgezocht en bekend. Dat alles moet het schepencollege passeren en kan dan op papier. Het is natuurlijk een open deur instampen, dat het personeelstekort ons echt parten speelt, waardoor alles vertraging oploopt.”

  De stad zal de datum voor de informatievergadering in juni later meedelen.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons