Informatieborden moeten chauffeurs waarschuwen voor overdreven snelheid

    13 december 2020

    NINOVE – In elke deelgemeente moet volgend jaar een digitaal informatiebord staan, dat de snelheid van het naderend verkeer aangeeft. De borden werken op zonne-energie en vervangen de oude met batterijen, die nauwelijks zijn gebruikt.

    De borden geven de snelheid van het aankomend verkeer aan in groen of rood, afhankelijk van de snelheid die een chauffeur aanhoudt.

    Schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) is overtuigd van het nut van deze investering.

    Effect

    “Dergelijke borden hebben een heel concreet positief effect op de snelheid in een straat. Het overgrote deel van de chauffeurs past zijn of haar snelheid immers aan. De antenne heeft een bereik van 300 meter en registreert ook het aantal voertuigen en hun snelheid in de twee rijrichtingen. Die gegevens kunnen we gebruiken om te kijken wanneer echte snelheidscontroles nodig zijn. Deze vallen uiteraard niet weg.”

    Straten

    In eerste instantie komen borden op de Denderhoutembaan (Ninove), de Pollarebaan (Pollare), de Krepelstraat (Denderwindeke), de Geraardsbergsesteenweg (Nederhasselt), de Cyriel Prieelstraat (Aspelare) en de Smid Lambrechtstraat (Outer).

    “Dit zijn stuk voor stuk straten met druk verkeer, waarover we regelmatig klachten ontvangen in verband met onaangepaste snelheid.”

    In 2021 komen gelijkaardige borden nog op de Okegembaan (Ninove), de Aardeweg (Appelterre), de Brusselseheerweg (Neigem) en de Geraardsbergsesteenweg (Voorde). In Meerbeke en Lieferinge zijn de locaties nog niet bepaald.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons