Kans op gladheid in heel Vlaanderen

    14 januari 2024

    ALGEMEEN – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt weggebruikers voor mogelijk gladde wegen en fietspaden in heel Vlaanderen zondagavond 14 januari, in de nacht en de ochtend van 15 januari. De komende uren voorspelt het KMI winterse neerslag met de grootste kans in het oosten van het land.

    Het KMI verwacht 1 tot 5 cm sneeuw in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Ook in Oost-Vlaanderen is wat sneeuw niet uitgesloten. Op plaatsen, waar winterse neerslag valt, is het zeker opletten. Omdat de wegdektemperaturen in heel Vlaanderen onder nul kunnen gaan, is het overal uitkijken voor lokale gladheid.

    Weggebruikers letten best goed op wanneer ze de weg opgaan. Het AWV roept opnieuw op om lokale (winterse) buien te melden via de KMI-app. Deze waarnemingen lopen automatisch binnen en helpen de winterdienst om nog preciezer de risico’s op gladheid in te schatten.

    Strooien

    Het AWV adviseert iedereen, die morgen de weg op moet, om de website van het Verkeerscentrum te controleren voor de laatste toestand van wegen en fietspaden.

    De strooidiensten volgen de toestand van de wegen en fietspaden vanavond en vannacht nauwgezet op. Waar nodig, rijden de strooiwagens uit. Deze winter is al 7.540 ton zout gestrooid.

    Ook de Ninoofse strooiploegen staan paraat.

    Info: AWV winterdienstWinterdienst Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons