Laat je zien in donkere dagen

    27 november 2020

    NINOVE – De lokale politie voert tijdens deze donkere dagen weer actie rond de zichtbaarheid van fietsers in het verkeer.

    De wijkinspecteurs en de verkeerseenheid leggen in deze periode het accent op de fietsverlichting bij de schoolgaande jeugd. Zij zullen ook langsrijdende voertuigen controleren en ademtesten afnemen.

    Controles

    Als de minderjarigen tussen 12 en 16 jaar bij een controle niet in orde zijn, krijgen ze een jongerenproces-verbaal toegestuurd. Dit betekent: geen vervolging, indien zij deelnemen aan een verkeersles door de lokale politie.

    Doen zij dit niet, dan krijgen ze een gewoon proces-verbaal aangesmeerd, met bijhorende boetes.

    De lokale politie Ninove wil dat de jeugd zich bewust wordt van de gevaren om onverlicht de weg op te gaan. “Liever sensibiliseren en verkeerslessen organiseren, dan verkeersongevallen, die te wijten zijn aan een slechte of ontbrekende verlichting”, is de grondgedachte achter dit initiatief.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons