Maatregelen tijdens asfalteringswerken Désiré De Bodtkaai

    25 februari 2022

    NINOVE – De Désiré De Bodtkaai krijgt een nieuwe asfaltlaag. Voor het tweede gedeelte van de werken zal de Fabrieksstraat bereikbaar blijven voor personenwagens en lichte vrachtwagens via de terreinen van de technische dienst en de Meerbekeweg.

    In een eerste fase werkt het aannemersbedrijf Norré-Behaegel van 28 februari tot 04 maart vanaf de Begijnenbrug tot aan de brandweerkazerne. De ontsluiting via de Oude Kaaibrug blijft mogelijk voor alle bedrijven.

    Tijdelijke weg

    • Vanaf 7 tot en met 14 maart voert de aannemer de 2de fase uit: tussen de brandweerkazerne en de Fabrieksstraat.
    • Van 7 tot en met 11 maart zullen de werken zodanig zijn gefaseerd en uitgevoerd, dat vrachtwagens van + 7,5 ton (25 tot 30 passages per dag) kunnen blijven rijden langs de De Bodtkaai.
      – Aan de bedrijven is gevraagd om het werk van de aannemer te respecteren door de op hoogte gebrachte deksels te vermijden.
      – Voor alle ander verkeer (personenwagens, lichte vrachtwagens) is een tijdelijke oplossing gezocht om gedurende de werkuren (7 uur tot 17 uur) de Fabrieksstraat en de Fabelta-site te bereiken. Dat zal gebeuren via het Paul De Montplein, de terreinen van de technische dienst, de Meerbekeweg en de Fabrieksstraat.
      – Buiten de werkuren zal ook dit verkeer via de D. De Bodtkaai kunnen langsrijden.
    • Het asfalteren van de rijweg zelf is voorzien op maandag 14 maart, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Die dag is de passage van elk voertuig via de D. De Bodtkaai uitgesloten.

    Kermis

    In die periode staat de kermis opgesteld aan de Graanmarkt, het Twijndersplein en de Oude Kaaiparking. De werken ter hoogte van de Désiré de Bodtkaai volledig uitstellen tijdens de kermis, blijkt geen optie. Bijkomend is de Weggevoerdenstraat ook afgesloten wegens wegenwerken.

    Met de aannemer is afgesproken, dat de Désiré de Bodtkaai van zaterdagmorgen 05 maart tot en met maandagvoormiddag 07 maart zal zijn opgesteld voor alle verkeer.

    Tijdens de andere kermisdagen en fase 2 van de werken ter hoogte van de Désiré de Bodtkaai rest enkel de mogelijkheid om het verkeer richting de  Centrumlaan om te leiden via:

    • de Mallaardstraat, Nederwijk , Koning Boudewijnlaan, Brusselsesteenweg, Leopoldlaan, Elisabethlaan, Centrumlaan
    • of de Dreefstraat, Stationsstraat, Lavendelstraat, Kaardeloodstraat, Centrumlaan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons