Middenberm over volledig vernieuwd wegtracé Brakelsesteenweg

    09 maart 2022

    OUTER – Aannemer Willemen, die de werkzaamheden uitvoert op de Brakelsesteenweg, is dinsdag 8 maart gestart met de aanleg van de middenberm. Hierdoor versmalt de rijweg, wat de snelheid moet doen dalen.

    Met de realisatie van deze middenberm, wordt meteen ook het nieuwe wegtracé duidelijk. De voorgaande weken zijn ook de boordstenen tussen de rijweg en de fietspaden gegoten in beton.

    Keerpunten

    De middenberm maakt het onmogelijk om linkse afslagbewegingen te maken op de Brakelsesteenweg. Terugdraaien zal enkel mogelijk zijn aan de twee keerpunten: één ter hoogte van het nieuwe winkelcentrum Ninouter en één net voor feestzalen De Vos.

    Een voorligger inhalen zal eveneens niet meer mogelijk zijn.

    Fiets- en voetpaden

    Ondertussen is ook al een deel van de nieuwe verlichting geplaatst en is de fundering voor de fiets- en voetpaden aangebracht. De komende weken gebeurt de aanleg van de voetpaden in betonklinkers en worden de fietspaden geasfalteerd.

    Aansluitend zullen de eerste onderlagen asfalt worden gegoten op de rijweg, tussen de Aardeweg en dierenkliniek. Daarna komt het gedeelte van de rijweg tussen de dierenkliniek en de Tabakslaan aan bod.

    De werken zitten nog steeds op schema en zouden daardoor voor het bouwverlof moeten zijn afgerond.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons