Nieuwe accentverlichting voor veiliger zebrapaden

    06 december 2021

    NINOVE – De stad investeert voor bijna € 35.000 in bijkomende accentverlichting aan zebrapaden. “Er zijn een tiental locaties in uitvoering, maar de stad wil meer”, aldus schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen).

    Een eerste investeringsgolf zorgde in 2019 voor accentverlichting op kritische locaties zoals het zebrapad op de N8/Elisabethlaan, ter hoogte van de Pollarebaan. Ninove verdubbelt nu die inspanning.

    Schepen Vande Winkel: “Zeker in de donkere wintermaanden is accentverlichting geen overbodige luxe. Extra heldere LED-armaturen doen een zebrapad letterlijk oplichten in de omgeving. De bestuurders zijn meer attent voor voetgangers of fietsers.”

    Uitvoering

    Momenteel plaatst een aannemer die accentverlichting aan de Mallaardparking, in de Burchtstraat en de Onderwijslaan – zowel aan ’t Oeversteksken als aan Richtpunt. Binnenkort komen de zebrapaden in de Weggevoerdenstraat aan de beurt.

    De deelgemeentes werden evenmin vergeten: “Dat was in de eerste investeringsgolf ook al het geval, nu komen daar nog de basisschool in de Kapellestraat in Meerbeke en de Kantonstraat in Neigem bij.”

    Voor een aantal locaties wacht de stad nog op de goedkeuring van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “We hopen ook de zebrapaden aan de Kruisveldstraat en de Minnenhofstraat voor de school en de voetbal van Denderwindeke te kunnen aanpakken. Ter hoogte van de Daalstraat in Aspelare willen we het zebrapad eveneens extra verlichten.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons