Nieuwe bussen in aantocht op lijn 128 Ninove-Brussel

    10 januari 2020

    NINOVE – In het tweede kwartaal van 2020 introduceert De Lijn nieuwe bussen op de verbinding Ninove-Brussel en vice-versa. Dat kon Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vernemen van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn.

    Voor Jordy De Dobbeleer (Samen/Groen), lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) is dit niets te vroeg. “De bestaande gelede bussen zijn zowat de oudste van het land ; ze zijn bijna 20 jaar in dienst. Met een gemiddeld verbruik van meer dan 50 liter per 100 km en een Euro 2-norm zijn ze aan vervanging toe. Reizigers klagen terecht over het comfort (geluid, isolatie, slechte verwarming…). Het aantal geschrapte ritten door technische redenen stijgt ook. Met de vernieuwing zal de betrouwbaarheid van de dienstverlening moeten verbeteren.”

    Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen/Groen) verwelkomt ook de nieuwe bussen. “De verbindingen van De Lijn langs de Ninoofsesteenweg, de 128 en de snelbus 126, zijn cruciaal voor onze link met de hoofdstad. De cijfers laten zien dat het belang van deze busverbindingen niet onderschat mag worden. Voor Ninovieters, die een stapje in Brussel willen zetten, is de bus trouwens het enige alternatief. Ik lees graag dat De Lijn grote plannen heeft met deze as, o.a. met hoge frequenties op week- en weekenddagen en met real-time informatieborden.”

    Met de plannen voor het nieuw Stationsplein hoopt de stad volgens Groen ook om de twee eindhaltes binnen Ninove (Centrumlaan en Stationsplein) in één mobiliteitshub aan het station samen te brengen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons