• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Nieuwe, comfortabele gelede bussen voor lijn 128

  22 mei 2020

  NINOVE – Op lijn 128 tussen Ninove en Brussel rijden sinds kort nieuwe, comfortabele gelede bussen. De vervanging van de oude harmonicabussen maakt deel uit van een inhaalbeweging, die De Lijn doorvoert. Op die manier komt de busvloot naar en in de Vlaamse Rand op hetzelfde peil als in de rest van Vlaanderen.

  De nieuwe bussen vertrekken vanuit de stelplaats van De Lijn langs de Brusselsesteenweg in Meerbeke. In de loop van de volgende weken zullen ook de laatste oude harmonicabussen vervangen zijn. Dan rijden op lijn 128 een vijftiental nieuwe bussen.

  De reizigers op die lijn krijgen een comfortabel interieur met zetels uit recuperatieleder en een lage, toegankelijke opstap zonder trede. De nieuwe bussen zijn uitgerust met een moderne en stille Euro 6-motor. Ze zijn gebouwd door de West-Vlaamse busconstructeur VDL.

  Roger Kesteloot (directeur-generaal de Lijn): “Begin 2018 bleek de busvloot in de ruime Vlaamse Rand significant ouder dan die in de rest van Vlaanderen. De oude, gelede bussen dateren uit het begin van de jaren 2000. Dat heeft tot een inhaalbeweging geleid. Op deze manier kunnen wij de reizigers op de drukbezette en voor de regio belangrijke lijn 128 meer comfort bieden.”

  In de ruime Vlaamse Rand zijn het afgelopen anderhalf jaar al ruim 100 nieuwe en schone voertuigen ingestroomd. De bussen op lijn 128 maken hiervan deel uit. De start van de Ringtrambus zorgt eind juni voor nog eens 14 nieuwe voertuigen.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons