Nieuwe en veilige toplaag voor Begijnenbrug

    04 november 2022

    NINOVE – De firma Trafiroad is sinds woensdag 02 november volop bezig met de vernieuwing van het wegdek van de Begijnenbrug, dat een vernieuwde toplaag krijgt.

    Dezelfde firma heeft een tijd terug ook ’t Oeversteksken onder handen genomen.

    “Daar hebben wij een nieuwe waterdichte laag op de houten planken gelegd”, vertelde ons de coördinator van de firma. “We gebruikten in die laag ook een ruwe korrel, zodat de fietsers vooral in de winter meer grip hebben op het wegdek en minder kans maken om uit te schuiven. Net omwille van een aantal glij- en valpartijen hadden we de vraag gekregen om het op die manier af te werken.”

    Begijnenbrug

    De brug tussen de Burchtstaat en de Leo Moeremansplaats/Désiré De Bodtkaai ondergaat sinds dinsdag dezelfde behandeling.

    “We zijn gisteren begonnen met de oude toplaag af te halen. Daarna hebben we eerst op de voetpaden een nieuwe waterdichte laag gelegd met zandkorrels om ook hier extra grip te hebben. Een brugdek, zeker als het kouder wordt, is zeer gevaarlijk.”

    Woensdag kreeg het wegdek zelf een gelijkaardige beurt. “Die laag heeft een lange levensuur. Het is niet de bedoeling, dat we hier volgend jaar terug staan. Om een dergelijke oppervlakte te behandelen, rekenen wij op een halve week werk: de oude waterdichting afhalen en de nieuwe toplaag aanbrengen. Als het weer nog enkele uren goed blijft, komt er nog een coating over. Als het nu zou regenen, is dat een werk voor morgen. Dan werken we ook nog die rode randen af.”

    Samenwerking

    De coördinator liep ooit nog school in Ninove en vindt het prettig om ook hier eens werken te kunnen uitvoeren.

    “We hebben eigenlijk pas goed twee weken geleden de vraag gehad voor die werken. Na contact met de technische dienst van Ninove zijn we dan zo snel als mogelijk kunnen beginnen. Die dienst heeft goed meegewerkt, anders gaan daar toch een aantal weken over vooraleer we kunnen beginnen.”

    Als alles meezit, heeft de Begijnenbrug vrijdag 04 november een volledig vernieuwd wegdek, inclusief de voetpaden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons