Ninoofse politie controleerde op snelheid en ladingzekering

  24 november 2021

  NINOVE – Tijdens verkeersacties van de lokale politie bleken 14.86 % van de chauffeurs te snel te rijden. Bij 4 van de 12 gecontroleerde vrachtwagens was de lading onvoldoende gezekerd.

  De eerste verkeersactie had vrijdag 19 november plaats tussen 12.30 uur en 21 uur. Op de twee flitslocaties was de toegelaten snelheid 50 km/uur.

  Plaats Aantal controles Overtredingen %
  Neigem-Halsesteenweg 471 67 14,23
  Denderwindeke-Krepelstraat 222 36 16,22
  TOTAAL 693 103 14.86
  Vaststellingen
  • Door technische problemen kon de verkeersdienst maar 2 van de 4 geplande locaties aandoen.
  • Bij de gewone verkeerscontrole deed de politie een auto stoppen, waarvan de chauffeur onder invloed reed van illegale drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
   Een doorzoeking van de auto leverde een aanzienlijke hoeveelheid cannabis op. Die drugs zijn in beslag genomen. Tegen de bestuurder is een dossier opgestart wegens drugsbezit.

  Zwaar vervoer

  De tweede actie had dinsdagvoormiddag 23 november plaats tussen 08 uur en 12 uur.

  Plaats Aantal controles Overtredingen
  Ninove-Aalstersesteenweg 12 6
  Overtredingen
  • Ladingzekering: 4 voertuigen waren niet in orde met hun ladingzekering . Elke chauffeur betaalde € 124,84 boete.
  • Technische eisen: tegen 1 bestuurder is een proces-verbaal opgesteld; zijn voertuig was niet in orde met de technische keuring.
  • Inschrijving: 1 voertuig was niet correct ingeschreven; de chauffeur kreeg een boete van € 124,84.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons