Ninoofse politie neemt diamanten in beslag tijdens wegcontrole

    12 april 2019

    NINOVE – De lokale politie nam donderdag 28 maart deel aan ‘FIPA-GOLIATH’. Deze grootschalige actie is voornamelijk gericht op inbraken, diefstal en drugs.

    De politiezone Ninove werkte met controleposten enerzijds en anonieme patrouilles anderzijds. In totaal zijn 29 voertuigen en 43 personen aan een grondige controle onderworpen. Een overzicht van de vaststellingen:

    • 2 personen stonden geseind inzake het opsporen van hun verblijfplaats;
    • 2 vaststellingen inzake drugs;
    • 2 personen stonden geseind voor een betekening verval van het recht tot sturen;
    • 2 voertuigen waren niet in orde met hun keuring;
    • 1 proces-verbaal inzake negeren van verkeersborden;
    • 1 proces-verbaal inzake openbare dronkenschap.

    Tijdens de controle op de N25/N45 (Expresweg richting Aalst) brachten burgers de politie op de hoogte dat een paar honderd meter vóór de post een takelwagen halt hield. De drie inzittenden verlieten het voertuig en wandelden terug richting Ninove. Deze zijn alsnog onderschept en aan een controle onderworpen.

    Een persoon verbleef illegaal in het land. De Dienst Vreemdelingenzaken is hiervan in kennis gesteld.

    Een tweede persoon was in het bezit van 9 verpakte diamanten. Het parket is hiervan op de hoogte gebracht. De verdachte mocht beschikken na verhoor. Zijn gsm en de diamanten zijn in beslag genomen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons