• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Ninoofse politie onderwierp zwaar vervoer aan controle

28 april 2021

NINOVE – De lokale politie hield dinsdag 27 april een verkeersactie ‘zwaar vervoer’. Op 18 gecontroleerde voertuigen stelde zij 13 overtredingen vast.

De controleactie gebeurde in samenwerking met de Wegeninspectie, de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Ze had plaats op de Tabakslaan tussen 08 uur en 12.30 uur.

In totaal zijn 18 voertuigen grondig gecontroleerd. Daarbij zijn 13 overtredingen vastgesteld. Tegelijk werden alle voertuigen, die aan de controlepost voorbijkwamen, gescand en gecontroleerd of de rijtaks was betaald.

Vaststellingen

 • Twee processen-verbaal voor een vervallen technische keuring.
 • Onmiddellijke inningen:
  – 2 voor ladingzekering (€ 116),
  – 3 voor ladingzekering (€ 350),
  – 1 voor niet dragen veiligheidsgordel (€ 116),
  – 4 voor bellen tijdens het sturen (€ 116),
  – 1 voor inschrijving (€ 116).
 • Vlabel ontving € 4.548,54 aan achterstallige rijtaks en boetes.
 • De RVA opende 1 dossier in verband met een mogelijk zwartwerkende werknemer.

MLI

 • Meest Recent
 • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.