• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Nog even wachten op extra Shop&Go-parkeerplaatsen

  11 oktober 2020

  NINOVE – Of er nog Shop&Go-plaatsen (S&G) komen in de Pamelstraat en vooral wanneer? Dat wou Ilse Malfroot (Forza Ninove) van de bevoegde schepen vernemen tijdens de raadszitting van september.

  “Sinds 2018 interpelleerde ik meermaals de bevoegde schepen over de inrichting van S&G-plaatsen in de Pamelstraat, schuin tegenover bakkerij Kathy. Dit dossier ging worden opgenomen samen met een aantal andere straten in de Ninoofse binnenstad, waar meer S&G-plaatsen opportuun zijn.”

  Er bleken echter problemen met de aanlevering van de parkeersensoren. Als oplossing was een tijdelijke maatregel voorgesteld, bijvoorbeeld met de parkeerkaart een half uur gratis parkeren. Bijna drie jaar later is er nog niet gebeurd.

  En dus had Malfroot een aantal vragen voor de schepen. “Wanneer wordt de geplande S&G-strook eindelijk voorzien? Waarom is nog geen werk gemaakt van een alternatieve parkeerstrook door middel van de parkeerschijf? Wanneer en hoe is men van plan om de dramatische parkeersituatie aan te pakken?”

  Eenvoudiger

  Voormalig schepen Michel Casteur (Open VLD) haakte daarop in. “Dat is inderdaad goedgekeurd door het schepencollege, maar om allerlei redenen tot op heden niet uitgevoerd.”

  Hij hield tegelijk nogmaals een pleidooi voor een ander parkeerbeleid in Ninove. “Ik heb een nieuw systeem voorgesteld. Dat moet parkeren eenvoudiger, duidelijker en gemakkelijker maken. Dat is volgens mij beter of moet het geld opbrengen?”

  Parkeerbedrijf

  De huidige schepen voor parkeerbeleid Alain Triest (Open VLD) erkende een fout en verwees naar een brief van zijn dienst met de redenen waarom nog niets was gebeurd. “Het inrichten van die tijdelijke parkeerplaatsen in de Pamelstraat is eigenlijk eenvoudig. Ik neem hiervoor de verantwoordelijkheid, want ik heb dat niet meer nagekeken. Het is niet uitgevoerd. Daarom heb ik terug de opdracht gegeven.”

  De inrichting van S&G-plaatsen elders (o.a. in de Weggevoerdenstraat) zal niet meer voor dit jaar zijn. “Het contract met het parkeerbedrijf stopt. We zullen dit moeten plannen en bespreken met de nieuwe firma en het nieuw contract.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons