Omvangrijk asfalteringsprogramma voor centrum en deelgemeenten

    17 juni 2022

    NINOVE – In opdracht van de stad voert een aannemingsbedrijf de komende maanden asfalteringswerken uit. De bewoners binnen de werfzone krijgen enkele dagen voor de start per brief informatie over van de werken.

    Een aantal werken worden nog voor het bouwverlof (vanaf 15 juli) uitgevoerd: Omer Van Trimpontstraat, Oude Kaai, Krommekeer, Halfstraat, Kloosterweg, Steenberg en Van de Perrekaai. De resterende werken zijn na het bouwverlof gepland.

    Onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld slecht weer kunnen uiteraard hun impact hebben op deze timing.

    Ninove

    • Omer Van Trimpontstraat
      Na het wegfrezen van de toplaag komt er een nieuwe KWS-toplaag van 4 cm dikte. Een 30 cm brede betonkantstrook vervangt de ter plaatse gegoten watergreppel.
      De markeringen (hoofdzakelijk de parkeervakken) worden als laatste herschilderd.
    • Oude Kaai
      De KWS-verharding wordt vanaf de Denderbrug tot de Kaaischoolstraat gefreesd tot de betonfundering. Er komen een nieuwe KWS-profileerlaag en toplaag aangelegd van 4 cm dik.
    • Kloosterweg (tussen Abdijstraat en spoorwegbrug)
      De asfaltverharding wordt gefreesd en er komt een nieuwe KWS-toplaag van 4 cm.
      Verder zullen de parkings worden verhard met waterpasserende betonstraatstenen. Hierdoor wordt de waterdoorlaatbaarheid verbeterd ten opzichte van de huidige steenslag, waarop water stagneert. De borduren langs de parkeerstrook zijn nog in goede staat en vergen enkel lokale aanpassingen.
    • Acaciastraat
      Het betreft het weggedeelte tot voor de Hulststraat (een lengte van 270 m), waar langs de linkerzijde van de weg in het verleden de kantstroken en borduren al zijn vernieuwd. Het is opportuun om ook langs de rechterkant van de rijweg een nieuwe kantstrook-trottoirband te construeren, de KWS-toplaag af te frezen en een nieuwe toplaag aan te leggen.
    • A De Riemaeckerstraat
      De betonstraatstenen van de rijweg zijn verzakt en veelvuldig gebroken. Deze worden vervangen door asfalt (profileerlaag en toplaag van 4 cm dikte) met behoud van de kantstroken. De KWS-verharding wordt aangelegd op de bestaande te behouden schraal betonfundering van de straatstenen.
      Voor de verbinding naar de Geraardsbergsestraat wordt voorgesteld de straatstenen ter plekke van de herstelde sleuf her aan te leggen.

    Denderwindeke

    • Windekeveldweg
      Voor het gedeelte vanaf de Edingsesteenweg tot voorbij de parking zal men de toplaag frezen waar nodig en een nieuwe KWS-toplaag aanbrengen van 4 cm dikte.
    • Schoneveldstraat (Neigem/Denderwindeke)
      De asfaltverharding is enorm vervormd. Tussen Kerkveld en Varenberg zullen een profileer- en een toplaag worden aangelegd met een totale dikte van 8 à 10 cm. Vanaf het kruispunt Varenberg komt enkel nog een toplaag.
      Omdat het kruispunt met Kerkveld het laagste punt is, zal hier een straatkolk worden geplaatst met aanlsluiting op de waterloop.
    • Volckaert
      Begin dit jaar is al een deel van Volckaert geasfalteerd. Nu komt het deel vanaf het kruispunt tot voorbij het erf nummer 10 (170 m lengte) aan de beurt.
      De werken omvatten het overlagen van de bestaande asfaltverharding met een asfaltdikte van 4 c. Waar nodig wordt bovendien een asfaltonderlaag voorzien. Ter plaatse van het erf komen ook watergreppels.

    Neigem/Lieferinge

    • Windschof
      Het behuisd weggedeelte tot de laatste woning wordt aangepakt (een lengte van 270 m). De 3 meter brede asfaltverharding is gebroken (vooral in de rijsporen) en er zijn putten in de verharding.
      Omdat er geen lijnvormige elementen zijn, wordt een overlaging (4 cm dikke toplaag) op de bestaande verharding aangelegd. Tevens worden de bermverhardingen (asfalt of grind) ter plaatse van de woningen aangepast.

    Aspelare

    • Halfstraat
      De bestaande watergreppels worden vervangen door nieuwe met een breedte van 50 cm. Er komt nieuwe KWS-verharding vanaf de Cyriel Prieelsstraat tot de betonverharding: een profileerlaag met een gemiddelde dikte 4-5 cm en een toplaag van 4 cm.
      De bestaande roosters worden opgebroken en er komen 3 nieuwe straatkolken.

    Meerbeke

    • Krommekeer
      In het doodlopend weggedeelte van 200 m lengte bevinden zich een 5-tal woningen. De weg is uitgerust met een 3 meter brede versleten asfaltverharding.
      Er komt een KWS-toplaag met een gemiddelde dikte van 4 cm. Ook de wegbermen en opritverhardingen ter plaatse van de woningen worden aangepast.

    Okegem

    • Vande Perrekaai-Okegemdorp
      Door het zeer drukke verkeer en het bochtig traject zijn er nogal wat verzakkingen en vervormingen in de wegverharding, hoofdzakelijk in de bochten. Het vervangen van de betonstraatstenen door asfalt (2 profileerlagen van 5 cm en een toplaag van 4 c) is een technisch duurzamere oplossing. De KWS-verharding komt op de bestaande te behouden schraal betonfundering van de betonstraatstenen.
      Omdat deze werken ook een belangrijke omleiding noodzakelijk maken, is de uitvoering op een zo kort mogelijke termijn voorzien; normaliter van 4 tot15 juli.

    Pollare

    • Steenberg
      Het gedeelte tussen Echel en de grens met Denderwindeke wordt aangepakt (over 660 m).
      De asfaltstroken naast de rijweg in beton zijn er in slechte staat. Bijgevolg zal de toplaag van de KWS-verharding worden afgefreesd en vervangen door een nieuwe toplaag met een dikte van 4 cm.
    • Beukendreef
      De betonverharding van Beukendreef en Sint-Kristoffelstraat is op een aantal plaatsen gebroken en deels verzakt.
      De herstellingen situeren zich ter hoogte van Beukendreef 32 en 37 en de Sint Kristoffelstraat 3 en 5. Het herstel gebeurt met asfalt, op dezelfde wijze als de herstellingen uitgevoerd een 4-tal jaar terug. De gedeeltes, die reeds hersteld werden met betonstraatstenen of met te grote verzakkingen, worden opgebroken en gefundeerd op schraal beton.

    Timing

    • Voor het bouwverlof (vanaf 15 juli) worden nog volgende werken uitgevoerd: Rospijkstraat, Omer Van Trimpontstraat, Oude Kaai, Krommekeer, Halfstraat, Kloosterweg, Steenberg en de Van de Perrekaai.
    • De resterende werken worden na het bouwverlof voorzien. Onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld slecht weer kunnen uiteraard impact hebben op deze timing.
    • De bewoners binnen de werfzone worden enkele dagen voor de start der werken middels een infobrief ingelicht over de periode van uitvoering, omleiding, bereikbaarheid, huisvuilophalingen e.d.

    Info: voor vragen contacteer je de dienst openbare werken op 054-50 50 50.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons