Ook in Ninove grootschalige politiecontroles als onderdeel van actie ‘Goliath’

    28 maart 2021

    NINOVE – De lokale politie nam zaterdag 27 maart deel aan de provinciale controleactie ‘Goliath’. Die grootschalige politiecontroles moeten inbrekers en andere flurken op heterdaad betrappen. Ook het stijgend druggebruik is een van de aandachtspunten.

    De Goliath-actie had plaats op verschillende locaties over het hele Ninoofse grondgebied, tussen 17 uur en middernacht.

    “Voor de politiezone Ninove namen al onze functionaliteiten deel”, legde korpsoverste Philippe De Cock ons zaterdag 27 maart op het terrein uit. “Die Goliathactie is bedoeld om inbrekers en anderen op heterdaad te betrappen. We werken ook samen met een aantal gespecialiseerde diensten. Deze actie organiseren we op een volledig corona-veilige manier, zowel voor onze medewerkers als voor de mensen die wij controleren.”

    Ook de illegale drugs waren een van de aandachtspunten. “Sinds het begin van de corona-problematiek stellen we een toename vast van het druggebruik en het bezit ervan. Ook in Ninove en ook in het verkeer.”

    De resultaten van deze actie brengen we in een aparte bijdrage, zodra de gegevens beschikbaar zijn.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons