Ook in Ninove voert de politie haar BOB-campagne

    12 december 2020

    NINOVE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de politie en Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) hun BOB-wintercampagne. Deze loopt van 11 december 2020 tot en met 25 januari 2021.

    De klemtoon ligt ook nu op het rijden onder invloed van alcohol en/of andere drugs.

    Deze BOB-campagne is voor de politie wel een extra uitdaging. Enkele medewerkers van de politiezone hebben een cursus gevolgd om de acties op en top corona-veilig te laten verlopen.

    Controles

    Tijdens deze campagne roept de politie vooral op om het corona-veilig te houden tijdens de eindejaarsfeesten en niet massaal samen te hokken of fuiven te organiseren.

    Nog volgens de Ninoofse politie betekent het tijdelijk sluiten van de horeca niet, dat minder chauffeurs onder invloed van alcohol of andere drugs zouden rijden. Zeker wanneer mensen het thuis al eens gezelliger maken, loert het gevaar letterlijk om de hoek. Er heerst geen verplaatsingsverbod zoals tijdens de eerste lockdown. Daardoor is er veel verkeer op de wegen.

    Naast corona-controles zullen dus ook alcohol- en drugscontroles gebeuren in het kader van de BOB-campagne.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons