Op termijn geen verkeersremmers meer in de Eichemstraat

    19 januari 2021

    APPELTERRE-EICHEM – De betonblokken, die maandagochtend 18 januari in de plaats kwamen van de (kapot gereden) bloembakken, zijn inmiddels vervangen door lichtere verkeerseilandjes met reflectoren. Maar ook deze zullen wellicht snel verdwijnen om de verkeersdoorstroming vlotter te laten verlopen.

    De Eichemstraat is momenteel zeer druk bereden wegens de wegomlegging door de wegenwerken aan de Brakelsesteenweg.

    Bloembakken op de weg deden daar tot voor kort dienst als snelheidsremmers. De ene na de andere is recent gesneuveld en dus wou de stad ze vervangen.

    Reflectoren

    Tot verbazing/ergernis van de omwonenden en de weggebruikers had de technische dienst er maandagochtend betonelementen voor in de plaats gezet.

    “Dat was een vergissing”, zo liet schepen Marc Torrekens (Open VLD) ons weten. “De eerste betonelementen waren van het verkeerde type. Inmiddels zijn deze vervangen door lichtere verkeerseilandjes met fluorescerende reflectoren. Ze zijn van hetzelfde type als degene op Hemelrijk.”

    Bijkomend is een voorrangsregeling ingevoerd ter hoogte van de wegversmallingen.

    Doorstroming

    En wellicht staan deze er ook maar tijdelijk.

    “Op de Aardeweg kunnen we de snelheidsremmers niet wegnemen, omdat ze in het beton zijn ingewerkt. Maar in de Eichemstraat kan dat wel. Ik wacht nog het advies af van de verkeerscommissie, maar denk dat we ze daar beter wegnemen voor een betere doorstroming. Momenteel is het daar heel druk en die verkeersremmers veroorzaken lange files, zeker in de spits.”

    Extra

    Bijkomende verkeersmaatregelen moeten het verkeer vlotter laten verlopen langs de omleidingswegen.

    In de Kapittelstraat is eenrichtingsverkeer ingevoerd; in de Berrebroekstraat is langs beide zijden een parkeerverbod ingesteld.

    De politie heeft ondertussen het aantal controles opgevoerd zowel tegen hardrijders, als tegen zwaar vervoer dat het tonnageverbod niet respecteert.

    MLI/GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons