Opletten voor gladde wegen

    16 januari 2023

    NINOVE – Het KMI voorspelt in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 januari regen of smeltende sneeuw en minima rond -2 °C. De strooidiensten zullen deze nacht en vroege ochtend actief zijn.

    Na middernacht wordt het overwegend droog met vriestemperaturen. Daardoor kunnen de wegen er in nacht en vroege ochtend glad bijliggen. Hou daarmee rekening als je de weg op moet.

    Dinsdag blijft het overwegend droog.

    De Ninoofse technische dienst zal vanaf 4 uur dinsdagochtend uitrijden om preventief te strooien.

    De strooiwagens rijden op GPS, sensoren bepalen de hoeveelheid pekel/zout die nodig is, afhankelijk van de breedte van de weg. Ze volgen hierbij verschillende routes volgens een gladheidsbestrijdingsplan.

    Op de gewestwegen is het Vlaams gewest verantwoordelijk voor de bestrijding van de gladheid.

    Water

    Maandag 16 januari is nog een aanzienlijke hoeveelheid regen gevallen. Door de neerslag van de afgelopen dagen zijn de peilen en afvoeren op een aantal waterwegen nog steeds verhoogd. In het Denderbekken kunnen prewaakdrempels kortstondig worden overschreden.

    De komende dagen blijft het overwegend droog. Hierdoor zullen de waterpeilen overal dalen en kan de toestand normaliseren.

    De komende 10 dagen verwacht men geen overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen.

    Info: Strooiplan Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons