Oproep aan ouders om rijverbod voor auto’s in Dreefstraat te respecteren

    12 november 2018

    NINOVE – Ondanks het verbod voor gemotoriseerd verkeer blijken een aantal ouders hun kinderen met de auto tot aan de schoolpoort in de Dreefstraat te brengen. Met een verkeerschaos en onveiligheid tot gevolg.

    Sinds maandag 12 november is de toegang van het atheneum en basisschool De Kameleon in de Dreefstraat terug open. De scholen zijn echter enkel te bereiken voor fietsers en voetgangers. Het kruispunt Dreefstraat-Weggevoerdenstraat-Stationsstraat is onderbroken. Gemotoriseerd vervoer zoals auto’s mag de Dreefstraat niet inrijden. Dat is eerder al aan de ouders meegedeeld via het Smartschoolplatform.

    Sommige ouders reden maandag wel met de wagen tot aan de school, ze parkeerden zelfs op het voetpad. Wagens die toch doorreden tot de school moesten nadien omdraaien. Dit leidde tot verkeerschaos voor de scholen en heel onveilige situaties.

    De scholen vragen dan ook met aandrang om enkel met de fiets of te voet langs de Dreefstraat naar de school te komen. We willen toch allemaal dat onze kinderen veilig naar school kunnen komen en terug huiswaarts kunnen keren?

    De beide scholen van hun kant doen inspanningen voor een veilige schoolomgeving. Een nieuw team van gemachtigde opzichters zorgt ervoor de de leerlingen veilig en wel de schoolpoort bereiken en op het einde van de dag deze even veilig kunnen verlaten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons