Oud-commissaris Sonneville blijft gratis verkeerslessen geven

    03 oktober 2019

    ROOSDAAL – Omwille van de grote vraag, blijft oud-commissaris Freddy Sonneville zijn gratis verkeerslessen verder geven. Roosdaal is daarmee de enige gemeente in België, waar al meer dan 42 jaar gratis verkeerslessen bestaan. In oktober volgt een nieuwe reeks.

    “In de gratis lessenreeks tijdens de paasvakantie waren 200 cursisten aanwezig”, aldus de 75-jarige politiecommissaris op rust. “Maar nog niet echt op rust. Ik was zinnens om te stoppen. Maar door de smeekbede van veel jonge mensen en ook doordat ‘rijbewijs op school’ is afgeschaft, heb ik beslist toch verder te gaan met mijn gratis lessenreeksen.”

    ”Het theoretisch examen is zeer moeilijk geworden en velen hebben problemen om te slagen. Gedurende 42 jaar zijn meer dan 13.000 personen – zowel jong als oud – de gratis verkeerslessen komen volgen. Een van de grote oorzaken van verkeersongevallen met vluchtmisdrijf ligt mijns inziens aan het feit dat vele jongeren niet meer slagen voor hun examen. Geen rijbewijs is geen verzekering.”

    En dus volgt een nieuwe lessenreeks in het najaar. De cursisten, die aan de voorwaarden voldoen (17 jaar, geldige identiteitskaart, nog geen tweemaal deelgenomen aan het theoretisch examen) mogen nadien het examen afleggen.

    Praktisch

    • Datum en tijdstippen:
      – vrijdag 25 oktober 2019 van 18 uur tot 21.30 uur,
      – maandag 28 oktober 2019 van 09 uur tot 12.30 uur,
      – dinsdag 29 oktober 2019 van 09 uur tot 12.30 uur,
      – woensdag 30 oktober 2019 van 08 uur tot 10.30 uur.
    • Plaats: ontmoetingscentrum, Kerkplein 3 Borchtlombeek (ingang via parking).
    Inschrijven: freddy.sonneville@skynet.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons