Oude Kaaibrug is terug open voor alle verkeer

    18 januari 2021

    NINOVE – Een maand later dan oorspronkelijk gepland, is de Oude Kaaibrug heropend. Eind januari krijgen de voetpaden een herstelbeurt. Vanaf 26 januari heeft de dinsdagmarkt terug plaats aan de Marktstraat en op de Graanmarkt.

    De brug is uitgerust met een nieuwe aandrijving ,mechanica en besturingssystemen. Inmiddels zijn de noodzakelijke testen probleemloos verlopen en is de brug vanaf 18 januari toegankelijk voor alle gebruikers.

    Waar nodig zijn de houten planken van het wegdek vastgemaakt. Het hout voor de herstelling van de voetpaden wordt nog geleverd. De herstelling ervan gebeurt eind januari. Tijdens deze werken zullen de voetpaden tijdelijk zijn afgesloten, maar de doorgang zelf zal verzekerd blijven.

    In de toekomst zal de Vlaamse Waterweg ook het staal van de brug een herstel- en onderhoudsbeurt geven en een nieuwe verflaag aanbrengen.

    De wekelijkse dinsdagmarkt vindt vanaf 26 januari terug plaats op de vertrouwde locaties aan de Marktstraat en op de Graanmarkt.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons