Papenwegje krijgt opfrisbeurt

    04 March 2023

    NINOVE – Een aannemer start in opdracht van de stad maandag 6 maart met een opfrisbeurt voor deze voetweg tussen de Weggevoerdenstraat en de Doornweg.

    Na de vernieuwing van de openbare verlichting volgt nu de voetweg zelf, aldus schepen voor openbare werken Wouter Vande Winkel (Samen).

    “Het Papenwegje vormt een veilige verbinding voor voetgangers en fietsers naar de nabijgelegen school, maar lag er heel slecht bij. Het bestaande asfalt was in slechte staat en even voorbij de Elisa Van Caulaertstraat was de weg nog deels onverhard. We laten dit gedeelte volledig opnieuw asfalteren.”

    Verderop tussen de Vinkenstraat en de Doornweg is de voetweg onverhard. Daar kiest de stad voor waterdoorlatende betonstraten.

    “Op die manier vermijden we extra verharding, kan het water insijpelen, maar verhogen we toch aanzienlijk het comfort voor fietsers en voetgangers. Fietsers, die van kruispunt Den Doorn komen, zullen dus de drukke stationsomgeving kunnen vermijden. Voor de aanliggende woningen wordt het gemakkelijker om met de fiets of de afvalcontainer weg te kunnen.”

    De werken zijn gegund aan de firma BV Dawini voor een totaalprijs van € 58.770. Ze zullen duren van 6 maart tot einde maart 2023, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons