Parket trok 18 rijbewijzen in van bellende chauffeurs

    18 mei 2022

    NINOVE – De lokale politie nam deel aan de aangekondigde provinciale actie tegen ‘afleiding achter het stuur’. 18 chauffeurs moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

    Twee mobiele patrouilles controleerden actief op dinsdag 17 en woensdag 18 mei. Tot verbazing van de agenten liepen nog heel wat chauffeurs tegen de lamp.

    Blijkbaar dringt het bij veel bestuurders nog niet helemaal door, dat het gebruik van de gsm of de smartphone tijdens het rijden voor heel wat afleiding zorgt en een potentieel gevaar is in het verkeer.

    Daarom gaf het Parket van Oost-Vlaanderen een duidelijk signaal aan de overtreders en werd de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs bevolen voor 8 dagen.

    Rijbewijs kwijt

    • Dinsdag 17 mei zijn op Ninoofs grondgebied 10 bestuurders betrapt op bellen en rijden. Van alle overtreders is ter plaatse een verhoor afgenomen om het dossier onmiddellijk te kunnen vervolledigen en over te maken aan het Parket. Elke overtreder moest voor 8 dagen zijn/haar rijbewijs inleveren.
    • Woensdag 18 mei liepen 9 chauffeurs tegen de lamp. Ook zij zijn allen onmiddellijk verhoord.
      – Van 7 is het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 8 dagen.
      – 1 overtreder moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen omdat hij reed onder invloed van illegale drugs.
      – Van 1 overtreder is het rijbewijs niet ingetrokken omdat de dienstdoende parketmagistraat op basis van de vaststellingen geen intrekking beval.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons