Parket trok 690 rijbewijzen in van bellende chauffeurs

    16 juni 2022

    OOST-VLAANDEREN – Het parket maakte de resultaten bekend van de actie ‘gebruik mobiele toestellen achter het stuur’. 690 rijbewijzen zijn van 2 tot 9 mei onmiddellijk ingetrokken voor 8 dagen. Die chauffeurs zullen zich in de week van 21 november voor de rechter moeten verantwoorde.

    De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) voerde begin mei de campagne ‘Focus op de weg, niet op je gsm’. Het parket van Oost-Vlaanderen nam deel aan die actie om mensen bewust te maken van het gevaar op het gebruik van mobiele toestellen aan het stuur.

    Derde graad

    Sinds 3 maart 2022 gelden strengere straffen. Ongeoorloofd gebruik van mobiele apparatuur tijdens het rijden is voortaan een overtreding van de derde graad.

    • Wie wordt betrapt, riskeert een onmiddellijke inning van € 174 plus administratieve kosten.
    • Bij een dagvaarding voor de politierechtbank kan de rechter boetes opleggen van € 240 tot 4.000.
    • Ook een verval van het recht tot sturen behoort tot de mogelijkheden.
    • Overtreders, die sinds minder dan twee jaar een rijbewijs B hebben en vast verblijven in België, moeten minstens het theorie- of praktijkexamen opnieuw afleggen vooraleer ze opnieuw mogen rijden.
    • Bij herhaling gelden nog strengere straffen.

    Rechtbank

    Tijdens de actie heeft het parket van Oost-Vlaanderen 690 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 8 dagen.

    In de week van 21 november 2022 organiseert het parket themazittingen in alle afdelingen van de politierechtbank Oost-Vlaanderen. De personen, wiens rijbewijs door deze overtreding werd ingetrokken, zullen zich daar voor de rechter moeten verantwoorden.

    Het parket van Oost-Vlaanderen plant in de toekomst nog acties met betrekking tot het gebruik van gsm’s of smartphones achter het stuur.

    Info: ‘Focus op de weg, niet op je gsm’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons