Politie betrapt drie chauffeurs onder invloed

    26 september 2023

    NINOVE – De verkeerseenheid van de lokale politie controleerde op 22 en 23 september op rijden onder invloed van alcohol en andere drugs. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen.

    De actie gebeurde in het weekend van 22 op 23 september, tussen 20 uur en 4.30 uur. De verkeerseenheid bestond uit 2 agenten en een aspirant van de politieschool. Zij controleerden op 3 verschillende locaties 82 voertuigen en hun bestuurders grondig en stelden 3 processen-verbaal op.

    Plaats

    Aantal voertuigen

    Overtredingen

    Okegem, Frans van der Perrekaai

    12

    0

    Outer, Brakelsesteenweg

    32

    1

    Ninove, Aalstersesteenweg

    38

    2

    TOTAAL

    82

    3

     

    Vaststellingen

    • Drie chauffeurs waren onder invloed van alcohol.
      – De eerste blies ‘alarm’ en kreeg een onmiddellijke inning van € 189,02.
      – Een tweede blies ‘positief’, wat resulteerde in een proces-verbaal.
      – De derde bestuurder blies eveneens ‘positief’, maar boven de limiet, die het parket instelt voor de intrekking van het rijbewijs. Hij moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.
    • Een chauffeur vertoonde tekenen van het gebruik van illegale drugs; een speekseltest, gaf echter een negatief resultaat.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons