• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Politie betrapt zwartwerkers en illegalen tijdens controle op zwaar vervoer

12 mei 2021

NINOVE – De lokale politie hield dinsdag 11 mei een controleactie op de Koning Boudewijnlaan. Zij schreef 8 processen-verbaal uit op een totaal van 14 gecontroleerde voertuigen. 5 personen bleken zwartwerkers, waaronder 4 illegalen en 1 onder invloed van drugs.

De actie had dinsdagvoormiddag plaats op de Koning Boudewijnlaan tussen 08 uur en 12 uur.

De Federale Overheidsdienst (FOD) Mobiliteit, de Vlaamse belastingdienst (Vlabel), de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) verleenden bijstand.

In totaal zijn 14 voertuigen gecontroleerd en 8 pv’s uitgeschreven.

Vaststellingen

 • Niemand van de gecontroleerde bestuurders was onder invloed van alcohol.
 • Een chauffeur was wel onder invloed van illegale drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk en voor 15 dagen ingetrokken.
  Na controle door de RVA bleek de man bovendien een zwartwerker, aangezien hij uitkeringsgerechtigd is.
 • Vier inzittenden van een bestelwagen waren ook zwartwerkers. Ze verbleven bovendien illegaal in ons land. De DVZ is gecontacteerd met het ook op een beslissing.
 • Er zijn nog een aantal andere inbreuken vastgesteld:
  – overschrijden van een doorlopende witte lijn,
  – voertuig technisch niet in orde,
  – lading slecht verzekerd.

MLI

 • Meest Recent
 • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.